Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, întâlnire cu ministrul Federal al Austriei pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe. Ce au discutat

ro

18 Jul, 2018 16:54 1577 Marime text
Președintele Klaus Iohannis, a primit-o miercuri pe Karin Kneissl, Ministrul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Republicii Austria, cu prilejul vizitei oficiale pe care aceasta a efectuat-o la București, la invitația omologului român. 

Discuțiile cu ministrul austriac au vizat consolidarea și diversificarea cooperării bilaterale, la toate nivelurile, în perspectiva exercitării succesive de către Austria și România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, precum și cooperarea în plan regional, european și internațional, potrivit Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a salutat dialogul politic substanțial avut cu Președintele Austriei, Van der Bellen, la Ruse, în luna mai, alături de omologul bulgar, și și-a exprimat deschiderea pentru continuarea acestui format pe timpul Președinției austrice a Consiliului Uniunii Europene. Totodată, Președintele României și-a exprimat speranța că desfăşurarea la București a Summitului Inițiativei celor Trei Mări, în perioada 17-18 septembrie 2018, va reprezenta o nouă oportunitate pentru a-l întâlni pe omologul austriac.

Cei doi interlocutori au salutat cooperarea economică foarte solidă dintre cele două țări, subliniind importanța asigurării unui mediu economic predictibil, care să favorizeze construirea de noi legături de afaceri.

Președintele României și Ministrul Federal al Austriei pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe au apreciat buna cooperare în ceea ce privește coordonarea mandatelor succesive la Preşedinţia Consiliului UE şi au exprimat interesul pentru îndeplinirea obiectivului comun de avansare a agendei europene, în sensul promovării unei Europe unite, fără diviziuni, centrată pe obținerea de rezultate concrete, în interesul cetăţenilor. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat nevoia de creștere a relevanței Uniunii Europene ca actor global.

Cei doi înalți oficiali au exprimat susținere pentru continuarea procesului de extindere a Uniunii în Europa de Sud-Est, cu acele state care îndeplinesc criteriile de aderare, pe baza principiului meritelor proprii, fiind discutată coordonarea eforturilor pe timpul celor două Președinții ale Consiliului Uniunii Europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii