Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis „Imnul național este un liant al tuturor românilor“

ro

29 Jul, 2016 10:47 2050 Marime text
„Imnul național, pe care îl sărbătorim în fiecare an pe 29 iulie, reprezintă unul dintre reperele fundamentale ale identității noastre“. Așa și-a început șeful statului, Klaus Iohannis, mesajul adresat românilor cu ocazia Zilei Imnului Național.

Redăm, în continuare, întreaga declarație a președintelui:

„«Deșteaptă-te, române!» s-a transformat, de-a lungul istoriei, într-un adevărat simbol al principiilor care au stat la baza constituirii statului român modern: libertate, respectarea drepturilor umane fundamentale, unitate și demnitate națională.

Astăzi, toate aceste idealuri sunt mai actuale decât oricând. În contextul internațional prezent, cu toate provocările cu care ne confruntăm, înțelegem mai bine importanța drepturilor și libertăților câștigate. Misiunea noastră este de a păstra și transmite generațiilor următoare aceste valori și tradiția unei democrații consolidate.

Imnul național este un liant al tuturor românilor, din interiorul și din afara granițelor. Vă îndemn să rămânem uniți și solidari în spiritul dragostei față de țară și al aspirațiilor noastre de națiune puternică și respectată în Europa și în lume.

La mulți ani, popor român! La mulți ani, România!'
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii