Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis – „Gândirea multora a rămas tot cea de dinainte de '89”

ro

04 Oct, 2016 12:40 1436 Marime text
Astăzi, președintele Klaus Iohannis a spus că ideile multora au rămas cele de dinainte de 1989 și că această problemă trebuie eliminată prin Proiectul de țară.

„Acest Proiect de țară trebuie să fie o viziune pentru România, o viziune pentru prosperitatea cetățenilor României. Cetățeanul este cu siguranță cel care trebuie să fie în centrul preocupărilor noastre. Este foarte important să avem un Proiect de țară care realizează acest lucru. Cred că avem o problemă pe care trebuie să o eliminăm prin acest Proiect de țară. La Revoluția din decembrie 1989, noi am decis să transformăm România, dar majoritatea instituțiilor statului au rămas așa cum au fost și mai complicat — gândirea multora a rămas tot cea de dinainte de '89 și dacă vrem să fim foarte realiști sau onești, trebuie să spunem că încă suntem în faza în care statul se crede deasupra cetățeanului și în mod paradoxal și cetățeanul crede că statul îl patronează. Această stare de lucruri nu trebuie să rămână așa. Statul trebuie să existe pentru cetățean, și nu invers, nu cetățeanul să existe pentru stat”, a spus Iohannis la prima ședință a comisiei prezidențiale privind Proiectul de țară, conform Agepres.

Şeful statului a punctat că trebuie promovată o relație corectă între stat și cetățean. De asemenea, Iohannis a precizat că România trebuie să devină o țară „mai performantă, bazată pe competitivitate, pe inovație, cu un nivel de trai ridicat, educată, cu oameni bine pregătiți, bine calificați, dar cu un sistem, de exemplu, de sănătate funcțional la parametrii optimi, nu la nivelul de avarie”.

Totodată, a susținut că România poate să devină un actor important în această regiune din Estul Europei, iar pentru acest lucru trebuie să rămână credibilă.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii