Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Klaus Iohannis face ceremonie pentru o promulgarea unei legi

ro

29 Nov, 2018 17:03 914 Marime text
Premieră în România: Klaus Iohannis organizează o ceremonie publică pentru a promulga o lege!, scrie Antena 3.ro. 

Mai exact, este vorba despre legea inițiată în Parlament și care obligă Guvernul să facă Autostrada Unirii, Iași - Târgu Mureș. 

Legea privind realizarea Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, în prezenţa reprezentanţilor celor două asociaţii civice ieşene care militează pentru autostradă, dar şi a parlamentarilor care au iniţiat proiectul.

UPDATE 

Președintele semnează decretul de promulgare a legii în ropote de aplauze.

„În ajunul Centenetarului am semnat autostrada Unirii, care să lege două provincii instorice: Moldova și Transilvania. Am promulgat legea în cadrul unei ceremonii publice, tocmai pentru a transmite un mesaj clar. La 100 de ani, guvernanții au obligația de a aface unirea reală. Vă multumesc că ați acceptat invitația.

Este important să nu uităm cum s-a ajuns aici. Lipsa infrastructurii au avut efecte mari asupra României. Regiunea Moldovei se confruntă cu o luspă acută a forței de muncă. Moldova este singura mare regiune istorică fără autostradă, deși acest proiect se află pe agenda publică de 11 ani.

Prin indolența și amatorismul, această chestiune s-a transfomat întro chestiune de siguranță națională. Este trist că a fost nevoie de o lege ca să se facă pași concreți. Realizarea unor obiective nu ar fi trebuit să ștepte intervenția Guvernului. Faptului că legiuitorul a intervenit în această problematică sancționează pasivitatea guvernelor anterioare și al celui actual, în mod special.

Această lege este expresia voinței legitime acestui popor, politicienii trebuie să livreze ce au promis, astfel încât românii să trăiască mai bine în țara lor. Suntem de acord că o Românie fără autostrăzi este condamnată la subdezvoltare.


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii