Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis Este necesar ca NATO să continue eforturile pentru asigurarea securității și stabilității la Marea Neagră

ro

21 Sep, 2016 15:49 1151 Marime text
Președintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe șeful Comandamentului aliat pentru transformare, generalul Denis Mercier, context în care a punctat necesitatea ca NATO să continue eforturile pentru asigurarea securității și stabilității la Marea Neagră.
 
În cadrul întrevederii, cei doi înalți oficiali au salutat deciziile adoptate la Summitul NATO de la Varșovia din luna iulie a acestui an, în special cele destinate consolidării posturii de descurajare și apărare a NATO, precum și mesajul puternic de unitate, solidaritate și angajament al Aliaților, transmis cu această ocazie.

Președintele României a reafirmat importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică, recunoscută și consemnată la recentul Summit, și a subliniat că este necesar ca NATO să continue într-o manieră corespunzătoare eforturile pentru asigurarea securității și stabilității la Marea Neagră.
 
Generalul Denis Mercier a subliniat că este deosebit de importantă etapa implementării deciziilor NATO adoptate la Varșovia pentru consolidarea întregului flanc estic de o manieră unitară și echilibrată. În context, oficialul NATO a accentuat implicarea Comandamentului Aliat pentru Transformare în punerea în practică a măsurilor de descurajare și apărare în regiune.



Sursă foto: Administrația Prezidențială
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii