Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis după întâlnirea cu omologul său moldovean ” E evident că trebuie să existe voință politică pentru schimbare”

ro

24 Feb, 2015 18:55 866 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlni azi cu omologul său moldovean Nicolae Timofti. Întâlnirea dintre cei doi oficiali a durat peste o oră. În cadrul ueni conferinţe de presă, Iohannis a declarat că este nevoie de voință populară și politică pentru combaterea corupției.

"E nevoie de voință populară și de voință politică și atunci lucrurile acestea se pot rezolva. Poate suna foarte superficial treaba cu voința populară dacă electoratul dorește o reformare, o îmbunătățire a clasei politice, și am avut foarte multe situații când electoratul s-a exprimat clar, de exemplu în noiembrie anul trecut, o să vedeți că dintr-o dată politicienii înțeleg că ceva trebuie schimbat în abordare. E evident că trebuie să existe voință politică pentru schimbare, mai ales în domeniul combaterii corupției, independenței justiției, consolidării statului de drept. Este nevoie de multă voință politică și oricât de mult și-ar dori oamenii și oricât ar vota pentru ceva de pus în practică (...) aceste lucruri trebuie puse în practică, totuși, de politicieni", a spus președintele Iohannis, după întrevederea cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, potrivit Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat în cadrul conferinței comune cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, cum ar putea avea Republica Moldova o justiție asemănătoare celei de peste Prut, cu instituții precum DNA-ul românesc și cât de importantă este voința politică în combaterea corupției, în condițiile în care există un guvern minoritar, dependent de voturile comuniștilor din Parlament.

Iohannis s-a declarat convins că acesta este singurul drum care trebuie parcurs pentru a elimina corupția, care "atentează la bunăstarea oamenilor".
Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de omologul său moldovean, Nicolae Timofti, la reședința de stat, cu pâine, sare și vin.

Mâine, Klaus Iohannis se întâlneşte cu președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, și cu lideri ai partidelor proeuropene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii