Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, despre vizita premierului în Israel - ”A plecat cu niciun fel de mandat acolo”

ro

26 Apr, 2018 17:40 1070 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bacău, că vizita în Israel a premierului Viorica Dăncilă s-a făcut în secret, fără mandat şi îl îngrijorează secretomania cu care a fost organizată. Referitor la prezenţa lui Liviu Dragnea în Israel, Klaus Iohannis a spus "cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii", scrie România TV.

 

"Această vizită pe care o fac premierul şi, se pare, şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel, are câteva ciudăţenii. Una dintre ele este că nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo. A vorbit deci doar în numele şi pentru Guvern şi nu pentru România. Însă nu acest lucru m-a îngrijorat cel mai mult, ci secretomania în care s-a organizat această plecare. Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă, să anunţe seara târziu înainte de plecare acest lucru fără să anunţe agenda, fără să se ştie de fapt ce caută acolo", a spus Klaus Iohannis. 


"În ceea ce priveşte vizita preşedintelui Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo după ce a ajuns acolo. (...) Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea cu evreii?! Dar după revenirea în ţară sper să aibă bun simţ să explice oamenilor ce au făcut acolo", a mai spus Klaus Iohannis.

Când presa l-a informat că, potrivit comunicatului de presă emis de Guvern, liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Israelului, despre "accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim", preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat: "Îmi imaginez că domnul Dragnea a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat".

Delegația română aflată în vizită oficială în Israel, din care fac parte președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, a fost primită joi de către președintele Statului Israel, Reuven Rivlin. Liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit, în cadrul întâlnirii, despre "accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim".

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii