Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, declarație la Bruxelles

ro

15 Jan, 2015 17:49 2622 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, astăzi, în prima vizită oficială externă din mandatul său, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.


După discuții, Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă.

„Am subliniat dorinţa mea şi a noastră, a românilor, de a finaliza procesul de integrare totală în UE, de a deveni membru nu cu toate drepturile, fiindcă şi acum le avem, ci un membru acceptat şi respectat ca membru în nucleul UE. Un lucru menţionat şi mai devreme - e unul din cele mai importante obiective din mandat - europenizarea completă. Avem aceleaşi puncte de vedere privind Schengen
domnul preşedinte m-a asigurat de tot sprijinul în această privinţă”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, în discuțiile avute cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, președintele României a spus că a avut o temă importantă: aderarea la zona Euro. „O temă importantă pontru noi - aderarea la zona Euro, un deziderat al României şi al românilor. Am căzut de acord că acesta e un lucru foarte bun, de dorit, şi împreună vom lucra pe această speţă. Fondurile europene - am solicitat sprijinul domnului preşedinte pentru a ajuta România să crească gradul de absorbţie
am discutat despre cel mai recent pact încheiat în România în privinţa cheltuielilor pentru Apărare. Am informat că există această înţelegere şi a fost apreciat acest lucru”, a precizat Iohannis.

„Întâlnirea pe care am avut-o cu Donald Tusk - o întâlnire de asemenea foarte bună, amicală. Am discutat aceleaşi probleme şi sunt foarte bucuros să vă spun că am primit acelaşi tip de răspuns şi acelaşi tip de deschidere. Pentru România vom avea progrese semnificative în dosarele care ne interesează foarte mult”, a conchis președintele României.





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii