Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări

ro

23 Jan, 2015 12:10 1868 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la Realitatea TV, că în zilele următoare va chema partidele parlamentare la Cotroceni pentru consultări în ceea ce priveşte reforma legislaţiei electorale.
 

„Alegerile au arătat că trebuie un altfel de politică, nu doar un om care face o altfel de politică. Foarte mulţi politicieni au înţeles deja acest lucru. O reformă a clasei politice se face din interiorul partidelor. Vă amintiţi că acea blestemată lege a amnistiei a fost respinsă de Parlament imediat după alegeri, iar Parlamentul a autorizat pe bandă rulantă cererile justiţiei. Însă reforma partidelor înseamnă să se distanţeze şi de colegii care nu ajută la reforma partidului şi care aduc prejudicii de imagine", a declarat Iohannis, citat de România TV.
 
Nu în ultimul rând, Iohannis s-a pronunţat şi pentru o modernizare a Constituţiei. "Este obligatorie pentru că anumite lucruri care există de facto nu sunt prinse în Constituţie (...) Am avut situaţii complicate şi toată lumea a învăţat ceva. Ar fi păcat ca lucrurile învăţate cu mari sacrificii să nu fie incluse acolo", a mai spus Iohannis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii