Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis cere CSM stenograma ședinței în care a fost audiat Daniel Horodniceanu, propus pentru șefia DIICOT

ro

11 May, 2015 18:28 1189 Marime text
 
Daniel Horodniceanu a obţinut aviz favorabil de la Consiliul Superior al Magistraturii, după ce şi-a prezentat proiectul de management şi a fost audiat. La audieri Daniel Horodniceanu a trebuit să răspundă și unor întrebări incomode. Dacă preşedintele Klaus Iohannis va fi de acord, acesta va ocupa locul lăsat liber de Alina Bica, cercetată pentru corupţie. 

„Prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justiţiei, domnul Robert Marius Cazanciuc, a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, însoțită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.
În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcție a procurorului-șef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor,Președintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției, potrivit digi24.ro.

Procurorul Daniel Horodniceanu a fost audiat câteva ore, iar chestionarea nu a fost lipsită de întrebări incomode venite din partea membrilor CSM.


Sursa: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii