Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis - Cavalerii Ordinului „Mihai Viteazul” rămân în sufletele noastre

ro

08 Nov, 2015 12:35 1947 Marime text
Cavalerii Ordinului „Mihai Viteazul" reprezintă pilda curajului pe câmpul de luptă, dar și un model de eroism și spirit de sacrificiu pentru mai tinerii lor camarazi, spune preşedintele Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Ordinului „Mihai Viteazul".

„A devenit deja o tradiție ca la data de 8 noiembrie, cu prilejul soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, să sărbătorim Ziua Ordinului "Mihai Viteazul", care este cea mai înaltă decorație militară de război ce se acordă ofițerilor și unităților militare. Instituit de Regele Ferdinand, Ordinul era destinat a răsplăti 'faptele excepționale de război ale ofițerilor care s-au distins în fața inamicului'. Deși au trecut șapte decenii de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, ne reculegem cu pietate în fața faptelor de arme săvârșite de Cavalerii Ordinului "Mihai Viteazul". Ei reprezintă pilda curajului pe câmpul de luptă, dar și un model de eroism și spirit de sacrificiu pentru mai tinerii lor camarazi", spune șeful statului, potrivit unui comunicat de presă.

„Astăzi mai sunt în viață doar doi Cavaleri ai Ordinului «Mihai Viteazul»: Majestatea Sa Regele Mihai I al României și domnul General de brigadă (rtr.) Constantin Mihalcea, cărora le transmit mulțumirile noastre pentru exemplul de curaj pe care ni l-au dat și urări de viață lungă și sănătate! Cavalerii Ordinului rămân în memoria, inimile și sufletele noastre, tocmai pentru a ne arăta că stă în puterea și priceperea noastră să ridicăm România ! Stimați și prețuiți Cavaleri ai Ordinului "Mihai Viteazul", pentru tot ceea ce ați făcut pentru țară, vă rog să primiți expresia prețuirii noastre sincere ! La mulți ani !", a afirmat Iohannis.

Sursa foto: cotidanul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii