Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis „Ameninţările la adresa securităţii regiunii Mării Negre amplifică rolul strategic al României în promovarea unui climat de pace”

ro

29 Jan, 2015 13:39 1491 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat astăzi, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.
 

În discursul său, şeful statului a menţionat faptul că România are un rol important de menţinere a păcii în regiune, prin ieşirea pe care o are la Marea Neagră.

„Ameninţările la adresa securităţii regiunii extinse a Mării Negre amplifică rolul strategic al României în promovarea unui climat de pace şi securitate la frontiera estică a UE şi a NATO. Vom urmări în continuare cu atenţie şi evoluţia conflictelor îngheţate, un element suplimentar de tensiuni în regiunea extinsă a Mării Negre.

Relaţiile României cu Federaţia Rusă, asemenea relaţiilor Uniunii Europene şi NATO cu Federaţia Rusă, sunt astăzi umbrite de evenimentele grave care au dus la criza ucraineană. Revenirea acestor relaţii la stadiul atât de necesar al dialogului constructiv şi colaborării corespunzătoare intereselor comune depinde imperios de respectarea în politica externă rusă a principiilor dreptului internaţional. Încercarea de rescriere a regulilor, depăşirea unor linii roşii în materia conduitei şi principiilor de drept internaţional, recursul la modalităţi de acţiune între state care ţin de epoci trecute, ne creează probleme tuturor, europenilor, comunităţii atlantice, vecinătăţii, Rusiei însăşi - iar implicaţiile se extind dincolo de spaţiul euroatlantic.”, a declarat Klasu Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii