Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:35 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kelemen Hunor ia în calcul ca UDMR să intre la guvernare după alegerile parlamentare

ro

07 Jan, 2016 11:44 1166 Marime text
 
Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, a declarat astăzi că formațiunea trebuie să-și mobilizeze electoratul în 2016 mult mai puternic decât acum patru ani.
 
Tot el a precizat faptul că nu exclude posibilitatea ca UDMR să intre la guvernare după alegerile parlamentare.
 
„Pentru noi, mai ales alegerile parlamentare reprezintă o provocare în plus, nu neapărat alegerile locale, pentru că la alegerile locale avem în jur de două sute, două sute și ceva de primari, noi am fixat ținta de a păstra acest număr de primari, putem adăuga două-trei-patru-cinci-șase localități, putem pierde două-trei-patru-cinci-șase localități, dar tot în jur de două sute de localități putem câștiga noi în 2016, conform estimărilor noastre. Provocarea uriașă este la parlamentare, pentru că pragul de 5% pentru noi în fiecare an electoral este o provocare și din cauza problemelor demografice în primul rând, dar sunt și alte cauze. Eu sunt convins că în 2016 noi vom reuși să asigurăm o reprezentare proporțională și acest lucru este important. Dar pentru acest lucru trebuie să mobilizăm electoratul nostru, comunitatea maghiară, mult mai puternic decât am reușit să o facem în 2012, de exemplu”, a declarat Kelemen Hunor, la RFI.
 
„În acest moment nu sunt eu foarte îngrijorat dacă vom fi la guvernare sau nu vom fi la guvernare. Eu cred că pentru noi important este să păstrăm reprezentarea proporțională în Parlamentul României și apoi, dacă lucrurile merg într-o anumită direcție, sigur, nu exclud nici această variantă, nu pot exclude și nici un om politic nu poate exclude varianta de a intra în Executiv (...), dar în acest moment nu ăsta este scopul nostru principal, ci de a păstra reprezentarea proporțională, să avem grupuri parlamentare și în Senat, și în Camera Deputaților, după alegerile din 2016”, a completat președintele UDMR, conform aceleiași surse.
 

Sursa foto: erdely.ma

Ti-a placut articolul?

Comentarii