Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kelemen Hunor consideră că ultimele evenimente pot să schimbe radical relațiile politice din această țară

ro

07 Nov, 2015 15:08 1369 Marime text
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi, la Cluj, că evenimentele din ultima săptămână "pot să schimbe radical relațiile politice din această țară".
 
"Trebuie să înțelegem și să vedem aceste lucruri în mod foarte clar. Cu toții trebuie să înțelegem acest lucru, mai ales aceia care se ocupă zi de zi, ca profesie, de aceste lucruri. Trebuie să înțelegem că aceste lucruri au avut niște preliminarii, niște antecedente și putem să anticipăm de pe acum că aceste evenimente vor avea consecințe foarte serioase", a declarat el, de la tribuna Consiliului Reprezentanților Unionali, întrunit sâmbătă la Cluj. Declarația a fost făcută după ce toți cei 142 de membri ai UDMR prezenți în sală au ținut un moment de reculegere pentru victimele incendiului de la clubul "Colectiv".
 
Liderul UDMR a afirmat în continuare că este evident că era post-comunistă se încheie și o nouă etapă începe în România, iar societatea are nevoie de o schimbare de paradigmă. El este de părere că, de data aceasta, soluțiile trebuie să țină cont de doleanțele și nemulțumirile societății, de așteptările ei, dar nu trebuie trecut cu vederea faptul că în România există un sistem de instituții democratice. El a vorbit și de necesitatea unui contract cu societatea pentru sprijinirea, cu prioritate, a Educației și Sănătății, domenii necesare bunei funcționari a comunității.
 
Kelemen Hunor a reluat și ideea alegerilor anticipate și comasarea alegerilor locale de anul viitor cu cele parlamentare. De asemenea, liderul UDMR a vorbit de necesitatea concentrării în viitorul apropiat pe desemnarea unui Guvern care să rezolve o serie de probleme stringente pentru România, precum bugetul pentru 2016, modificarea legii alegerilor parlamentare și pregătirea alegerilor de anul viitor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii