Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiția din România funcționează! Copilul Anei Maria Nedelcu va rămâne în România!

ro

04 Jul, 2016 19:46 1714 Marime text
Povestea româncei Ana-Maria Nedelcu a fost mediatizată din cauza speței sensibile. Acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada şi l-a adus în România, Ana Maria risca zece ani de închisoare, pentru răpire internaţională. Românii au comentat, s-au zbătut, s-au transformat în judecători, au sperat… Este drept că suntem un popor care empatizează cu semenii lui.
Ei bine, instanța de judecată a refuzat să trimită copilul Anei Maria Nedelcu în Canada, deci acesta va rămâne în România. Românca era acuzată că și-ar fi răpit copilul din Canada, deși femeia și-a luat copilul și s-a întors cu el în România, dorind astfel să-l apere de tatăl său. Legal, tatăl copilului are dreptul să-şi ia băiatul şi să plece cu el în Canada.
Ana Maria Nedelcu l-a cunoscut în 2009 pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană. Femeia spune că s-a despărţit de bărbat înainte de a-l naşte pe Anthony, din cauză că acesta nu avea un loc de muncă şi o bătea des.
Instanţa din Canada a decis ca tutela să fie comună, însă peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a spus că a fost lovit în mai multe rânduri de tată. Acest proces a fost deschis după ce autoritățile canadiene au trimis în România o cerere de extrădare formulată pentru Ana Maria Nedelcu, urmărită penal în Canada pentru săvârșirea infracțiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii