Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:44 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiția așteaptă decizia instanței supreme în Dosarul Revoluției și apoi mai vede ce face

ro

08 Feb, 2016 21:05 695 Marime text
 
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a reamintit astăzi, la finalul unei întâlniri cu senatorii PSD, că dosarul Revoluției din decembrie 1989 este în prezent la Înalta Curte de Casație și Justiție și a arătat că, în calitatea pe care o are, nu se poate pronunța pe conținut, ci doar procedural.
 
 

"Eu spun să avem răbdare, să așteptăm să se pronunțe Curtea și apoi vom vedea ce anume este de făcut. Eu personal am cerut Parchetului General încă de acum o lună să-mi dea o listă cronologică cu ce perioade de lucrare și de nelucrare a dosarului au fost, astfel încât în calitatea mea de ministru să pot să-mi fac o părere cu privire la procedură și nu la altceva, pentru că, pe conținut, ministrul Justiției, oricare ar fi acesta, nu are a se pronunța cu privire la dosarele procurorului. (...) Imediat ce voi primi acest răspuns, voi face o analiză", a declarat ministrul, la finalul întâlnirii.

 
Ministrul Prună a precizat că nu dorește să avanseze termene.
 

"Eu am mai avansat termene și nu a fost foarte inspirat din partea mea. Când voi termina analiza, e vorba de niște dosare care trenează de 20 de ani, așa încât și analiza va fi una care va lua timp. 20 de ani nu, în niciun caz, dar nu voi anunța public mâine rezultatul analizei pe care o fac", a declarat ea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii