Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiția are ultimul cuvânt Bogații României și-ar putea pierde o parte din avere

ro

09 Jun, 2014 19:22 1437 Marime text
Afaceriștii aflaţi în topul celor mai bogaţi români ar putea rămâne fără o mare parte din avere, dacă justiţia îi va condamna în dosarele în care sunt cercetaţi, transmite Digi 24.

Procurorii au puse deja sechestre. Acestea s-au ridicat anul trecut la 450 de milioane de euro.

Ioan Niculae, cel mai bogat român, cu o avere ce depăşeşte un miliard de euro, are sechestru pe avere în dosarul gazelor ieftine, pentru un prejudiciu adus statului estimat la 140 de milioane de dolari. Dacă va fi găsit vinovat, nu va plăti singur. Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, care are o avere de 30 de milioane de euro, are la rândul lui interdicţia de a îşi înstrăina bunurile. El este cercetat pentru abuz în serviciu şi aderare la grup infracţionat organizat, scrie Digi 24.


Gruia Stoica ocupă locul șase în top și averea sa se află deja parțial sub sechestru. Gruia Stoica este cercetat pentru presupusa privatizare ilegală a Transbordare Vagoane Marfă, o afacere cu prejudiciu de aproximativ 30 de milioane de euro.

Cel mai tânăr milionar în euro din România, Iustin Paraschiv, ar putea să rămână, la rândul său, fără o parte din avere. Acesta este anchetat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu record, de 70 de milioane de euro.

Un calcul arată că aproape 12 milioane de euro trebuie să achite alţi şase milionari care au fost deja condamnaţi definitiv. Este vorba despre greii fotbalului ajunşi după gratii în primăvară, pentru 12 transferuri pentru care nu au plătit taxe şi impozite, informează Digi 24.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii