Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalistul constănţean Andrei Postelnicu, dat dispărut în urma unui accident aviatic produs în SUA

ro

11 Feb, 2014 10:40 2998 Marime text
andrei postelnicu dat disparut in urma unui accident aviaticJurnalistul român Andrei Postelnicu a fost dat dispărut vineri, 7 februarie 2014, după un accident aviatic produs în sudul statului american Florida.

Potrivit wptv.com, care citează afirmaţiile şefului poliţiei locale din Martin County, Andrei Postelnicu era singurul occupant al unui Piper PA-28 şi a decolat vineri seară dinspre Marathon spre Vero Beach.

Primele informaţii arată că avionul pilotat de Postelnicu s-a prăbuşit în ocean. Autorităţile au găsit un rucsac cu actele jurnalistului. Deocamdată nu există niciun indiciu cert despre soarta pilotului de 37 de ani.

Andrei Postelniciu este un cunoscut jurnalist contemporan. Născut la Câmpulung Moldovenesc, a locuit apoi în Constanţa, a devenit cetăţean englez şi a lucrat ca jurnalist specializat pe economie la publicaţii prestigioase din lume.

A lucrat pentru Financial Times între 2000 şi 2006 şi pentru Bloomberg între 2006 şi 2007.

Sursa: antena3.ro

Potrivt adevarul.ro, Andrei Postelnicu este fiul profesoarei de franceză Mihaela Postelnicu, care a lucrat în televiziunea locală MTC. Andrei a absolvit în 1995 Liceul de limbi străine George Călinescu din Constanţa, clasa de Engleză intensiv.

La un moment dat, el şi-a continuat studiile la Academia de Poliţie. În 2012, Andrei Postelnicu şi-a îndeplinit visul pe care îl avea din adolescenţă: să piloteze.

Andrei Postelnicu, cunoscut şi ca Andrew Postelnicu, a părăsit România după terminarea liceului şi s-a stabilit în Marea Britanie. El s-a remarcat prin educaţia solidă care îi permitea să abordeze subiecte variate şi teme de analiză, cu precădere din domeniul economic. A devenit jurnalist la prestigioasa publicaţie Financial Times şi Bloomberg News, fiind analist economic la BBC, RFI, Foreign Policy şi Newsweek. Postul de televiziune Antena 1, unde Andrei transmite corespondenţe, a anunţat faptul că aparatul său de zbor este căutat încă de vineri, de când a dispărut de pe ecranele aparatelor radar ale Aviaţiei.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii