Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalistul australian Peter Greste a fost eliberat

ro

01 Feb, 2015 17:51 1225 Marime text
Ziaristul australian Peter Greste, care lucrează pentru Al Jazira, a fost eliberat și va fi deportat în țara sa, după ce a petrecut 400 de zile într-o închisoare egipteană, fiind acuzat că a ajutat o grupare teroristă, au anunțat oficialități egiptene din domeniul securității, informează DPA, preluată de Agerpres.
 
Greste a părăsit deja Egiptul la bordul unui avion al companiei Egyptair care are ca destinație inițială Ciprul.
 
Potrivit Reuters, nu se cunoaște deocamdată ce se va întâmpla cu cei doi colegi ai săi de la Al Jazira, Mohamed Fahmi și Baher Mohamed, care au fost și ei închiși și a căror situație a stârnit revolta comunității internaționale.
 
Agenția egipteană de presă MENA a transmis că Greste urmează să fie eliberat după o decizie a președintelui Abdel-Fattah al-Sissi, în conformitate cu o lege aprobată în noiembrie care permite suspecților și delincvenților străini să fie deportați.
 
Greste și cei doi colegi ai săi, împreună cu trei studenți egipteni, au fost condamnați anul trecut la șapte ani de închisoare. Ei au fost acuzați că au transmis știri false despre Egipt și că au colaborat cu Frăția Musulmană, organizație scoasă în afara legii. Potrivit AFP, Greste și Mohamed Fahmi, care are dublă cetățenie, egipteană și canadiană, au fost arestați în decembrie 2013, într-o cameră de hotel din Cairo, unde, potrivit acuzațiilor, instalaseră "fără autorizație" un birou Al Jazira.
 
Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii