Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnaliştii RISE Project au câştigat premiul special al juriului la Pulitzer-ul european

ro

13 Apr, 2015 20:09 1602 Marime text

Un proiect transfrontalier de investigatie coordonat de la Bucuresti de jurnalistii RISE Project a primit premiul special al juriului la European Press Prizes. Premiul a fost decernat luni in Copenhaga, Danemarca, iar printre castigatorii de la alte categorii s-au numarat jurnalisti de la The Guardian, El Pais si Novaya Gazeta, informeaza riseproject.ro.

De asemenea, in randurile finalistilor premiilor europene, echivalentul premiilor Pulitzer din Statele Unite ale Americii, s-au aflat International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), Le Monde-Franta, Aftenposten-Norvegia, BBC, Cumhuriyet-Turcia, agentia de stiri Reuters si altii.

RISE Project a muncit, in cadrul Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), impreuna cu jurnalisti din Republica Moldova-RISE Moldova, Rusia, Marea Britanie, Letonia si Bosnia-Hertegovina la investigatia"Laundromatul Rusesc", care a dezvaluit, in a doua parte a anului trecut, o uriasa operatiune de spalare de bani condusa de la Moscova. Este vorba de suma de 20 de miliarde de dolari care a fost transferata ilegal din Rusia in Uniunea Europeana prin intermediul unei banci de la Chisinau. 
Materialul integral pe HotNews.ro.
Sursa foto: rise project
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii