Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța. Situația drumurilor la această oră. Cele mai afectate tronsoane

ro

18 Jan, 2018 16:08 3245 Marime text
Pe drumurile județene din județul Constanța se circulă fluent, la ora 15.00, în condiții de iarnă. Consiliul Județean Constanța, prin Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) a intervenit, încă de la prima oră, cu toate echipamentele din dotare pe toate tronsoanele de drumuri județene afectate de viscol. Astfel, RAJDP actionează cu 54 de utilaje de deszapezire, inclusiv cele 6 freze și șenilata din secția Topraisar.

Cele mai afectate tronsoane au fost: DJ 392 – Dumbraveni-Independenta-Movila Verde, DJ 391 A – Sipote-Furnica, DJ 222– Pietreni- Pestera si segmentul Targusor – Mihail Kogalniceanu precum si pe DJ 226 B in raza comunei Pantelimon. Pe tronosnul DN 22 – Mihai Viteazu – Constanta se circula cu dificultate, motiv pentru care recomandam soferilor sa foloseasca ca ruta alternativa varianta DJ 226 – Mihai Viteazu – Corbu – Navodari.

Din cauza viscolului, au fost raportate incidente izolate pe DN 22 C, unde un autoturism a derapat și a intrat într-un copac, fapt ce a cauzat blocarea temporară a circulației pe acest tronson. De asemenea, pe  DJ 392, un microbuz a rămas blocat între localitatile Independenta și Dumbraveni. Echipele RAJDP au intervenit și au însoțit autovehiculul în proxima localitate. Din cauza vantului, pe DJ 224, în zona comunei Silistea, mai mulți stâlpi au cedat și au blocat carosabilul.

Începand de la ora 11.00 și până la ora 17.00 a fost instituită restricția de tonaj, pentru autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone, pentru toate drumurile județene.

La această oră, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, monitorizeaza din teren operațiunile de intervenție de pe tronsoanele afectate din nordul județului. Cea mai mare problemă cu care se confrunta echipele de interventie o reprezinta viteza vântului, care bate la rafala cu până la 85 km/ora.

Echipele de intervenție ale Consiliului Județean Constanța asigură permanență în această perioadă, iar locuitorii județului pot semnala RAJDP pentru orice problemă la urmatoarele numere de telefon: 0735.00.88.02,  0241.693.527.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii