Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Stan Mustață va fi cercetat în stare de arest

ro

16 May, 2014 18:06 1783 Marime text
Judecătorul Stan Mustaţă va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins, astăzi, cererea de înlocuire a măsurii preventive, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită pentru a da soluţii favorabile în dosare, scrie Mediafax.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorul Stan Mustaţă ceruse Curţii de Apel Bucureşti să dispună înlocuirea măsurii arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că la nivelul fostului Parchet Naţional Anticorupţie se ştia încă din 2005 că judecătorul Stan Mustaţă cerea între 5.000 şi 7.000 de euro de la persoane vizate în dosarele penale pe care le judeca, iar în 2008 o colegă a magistratului s-a plâns de atitudinea lui.

Amintim că potrivit referatului propunerii de arestare, judecătorul Mustaţă ar fi fost interceptat de procurori în timp ce discuta cu mai multe persoane, printre care şi un constănţean osândit la şapte ani de închisoare, despre un dosar aflat în prezent pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. În această cauză au fost judecate şi condamnate, în primă instanţă, mai multe persoane din Constanţa. De asemenea, magistratul Stan Mustaţă a judecat, pentru o scurtă perioadă de timp, celebrul dosar al retrocedărilor din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii