Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul care l-a condamnat azi pe miliardarul Puiu Popoviciu a cerut verificărie la DNA şi la IPJ Constanţa

ro

23 Jun, 2016 15:54 3578 Marime text
Miliardarul Puiu Popoviciu a fost condamnat azi de Curtea de Apel București la nouă ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Condamnarea omului de afaceri Puiu Popoviciu a fost dată, conform luju.ro, de judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.
 
Corneliu Bogdan Ion Tudoran este cel care, în 2014, i-a ridicat, printr-o decizie definitivă, controlul judiciar lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, pe când acesta se afla în Statele Unite ale Americii.
 
Înainte de a lua această decizie, Tudoran a dispus citarea lui Constantinescu la adresa de domiciliu, la sediul profesional al avocatului ales şi în Statele Unite ale Americii. Tot el a încuviinţat efectuarea unei adrese către Poliţia Judeţului Constanţa, ca organ învestit cu supravegherea şefului CJC, prin care să precizeze data la care acesta a părăsit ţara, durata de timp pentru care s-a încuviinţat părăsirea ţării, termenul la care acesta trebuia să revină în ţară, organul care a dispus măsura, precum şi existenţa unei cereri a inculpatului sau a altei persoane mandatate de prelungire a perioadei de timp încuviinţate pentru părăsirea ţării.
 
Mai mult decât atât, judecătorul dispusese trimiterea unei adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie, cu privire la legalitatea ordonanţei din 13 februarie 2014 emise în dosarul nr. 179/P/2013, privindu-l pe Constantinescu, prin care s-a încuviinţat de principiu părăsirea teritoriului României.
 
Mai exact, judecătorul a cerut efectuarea unor verificări cu privire la temeinicia şi legalitatea acestei ordonanţe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii