Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanţa a înlocuit măsura arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru Dănuţ Condur

ro

13 Nov, 2014 21:21 1814 Marime text
Pe rolul Judecătoriei Constanţa s-a înregistrat pe data de 6 noiembrie dosarul cu numărul 37857/212/2014 la secţia penală având ca obiect camăta. Inculpatul este Dănuţ Condur care a scăpat de arest.

Judecătoria Constanţa a înlocuit măsura arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar.  Pe durata măsurii obligării, Dănuţ Condur este obligat să respecte următoarele: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară, la instanţa de judecată sau la organul judiciar în faţa căruia se va afla cauza ori de câte ori va fi chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară, instanţa de judecată sau organul în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Secţia de Poliţie în a cărei rază teritorială domiciliază conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat. În baza art.215 alin.2 C.proc.pen. impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi; b) să nu se apropie de partea civilă Pricop Lucian-Adrian, persoanele vătămate Negruţ Adriana şi Negruţ Constantin ori martorii audiaţi în prezenta cauză enumeraţi în rechizitoriu şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; c) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; e) să nu emită cecuri. În baza art.215 alin.3 C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Se pare că Dănuţ Condur nu a fost mulţumit de decizie şi a făcut contestaţie.

Reamintim că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au sesizat instanţa cu propunere de luare a măsurii preventive faţă de Dănuţ Condur. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii inrfracţiunii de camătă.

Potrivit anchetatorilor, Dănuţ Condur este suspectat că, în perioada 16 martie 2012 – 22 octombrie 2013, a acordat nouă împrumuturi cu dobândă către diferite persoane. Sumele împrumutate aveau valoarea cuprinsă între 2.000 şi 9950 de euro.

Magistraţii au dispus arestarea preventivă a lui Dănuţ Condur în data de 24 septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii