Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător, suspendat din funcție pentru neîndeplinirea condiției de bună reputație

ro

25 Aug, 2015 14:17 1340 Marime text
 
În şedinţa de astăzi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat neîndeplinită condiția de bună reputație de către Aurelian Nicolae Tomuş, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara și, pe cale de consecință, a propus eliberarea din funcția de judecător a acestuia, în temeiul dispozițiilor art.65 alin.1 lit.i din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.
 
Hotărârea secţiei poate fi atacată cu contestaţie la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în termen de 15 zile de la comunicare, iar hotărârea plenului poate fi atacată cu recurs la Secţia de contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în acelaşi termen. Hotărârea instanţei este irevocabilă.
 
Hotărârea irevocabilă prin care se constată neîndeplinirea condiţiei de bună reputaţie se comunică Preşedinţiei României, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcţie.
 
În aceeași ședință, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând cu data de astăzi, a lui Aurelian Nicolae Tomuş, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, până la finalizarea procedurii de verificare şi constatare a îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie.

Hotărârea Secţiei a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 76 alin 4 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora “Pe parcursul procedurii de verificare şi constatare a îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la finalizarea procedurii, dacă exercitarea în continuare a funcţiei ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor de verificare sau dacă aceste proceduri sunt de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei ”.



Sursa foto: inpolitics.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii