Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Judecătoarea Ruxandra Popescu din cadrul Judecătoriei Sinaia, adusă cu mandat la DNA Ploiești

ro

22 Mar, 2016 08:20 2435 Marime text
 
Judecătoarea Ruxandra Popescu din cadrul Judecătoriei Sinaia, a fost adusă în această dimineață cu mandat la sediul DNA Ploiești, urmând ca aceasta să fie audiată de procurorii anticorupție.
 
Potrivit unor surse judiciare, Ruxandra Popescu este acuzată că ar fi dat o hotărâre nelegală de care a beneficiat fostul șef al Poliției Sinaia, Marin Tudorică. Acesta din urmă a fost arestat preventiv în luna ianuarie, fiind acuzat de trafic de influență și efectuarea de activități comerciale incompatibile cu funcția, potrivit agerpres.ro.
 
Magistratul Ruxandra Popescu ar fi primit o haină de blană de la Marin Tudorică, iar în schimbul acestui bun aceasta a dat o hotărâre prin care Consiliul Local Sinaia a fost prejudiciat cu peste 240.000 de euro.
 
Surse judiciare au precizat că prin hotărârea respectivă a fost redus în mod nelegal pentru trei terenuri din stațiune prețul stabilit de Consiliul Local în privința terenurilor din zonă, notează agerpres.ro. 

UPDATE, ora 11.15:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta
POPESCU RUXANDRA, judecătoare la Judecătoria Sinaia, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
 
-        luare de mită
-        abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit
 
Din  ordonanța prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecta anterior menţionată, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
-        În vara anului 2010, în calitate de magistrat judecător, suspecta Popescu Ruxandra a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa   o funcţie de conducere în Poliţia staţiunii Sinaia, de a i se plăti un folos necuvenit în schimbul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti favorabile intereselor acestuia şi într-un termen scurt şi a şi primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro.
Ca urmare a faptului că acceptase promisiunea de a primi un folos necuvenit, în calitate de judecător la Judecătoria Sinaia, învestită fiind cu soluţionarea unui dosar civil, suspecta Popescu Ruxandra şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi, la data de 11 noiembrie 2010, a pronunţat o soluţie vădit contrară dispoziţiilor legale, prin care a dat câştig de cauză reclamanţilor, în detrimentul primăriei Sinaia.  Concret, prin respectiva hotărâre judecătorească,  oraşul Sinaia şi Consiliul Local Sinaia au fost obligate să încheie contracte de vânzare – cumpărare pentru trei terenuri în suprafaţă totală de peste 500 metri pătraţi care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la preţuri defavorabile, ceea ce a creat  un prejudiciu de aproximativ  220.000 euro şi un folos necuvenit pentru cei trei concesionari.
 
Suspectei POPESCU RUXANDRA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Sursa foto: ziarulincomod.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii