Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:01 20 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Irina Elena Leonte, exclusă din magistratură pe motive disciplinare

ro

11 Nov, 2015 19:13 1459 Marime text
 
În şedinţa de astăzi, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Irina Elena Leonte, din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.
 
Secţia a aplicat sancţiunea excluderii din magistratură, reţinându-se în sarcina sa săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”.
 
S-a constatat că  judecătorul a amânat pronunţarea pentru perioade cuprinse între o săptămână şi opt luni într-un număr de 611 cauze, apreciindu-se că prin conduita adoptată s-au produs consecinţe asupra dreptului recunoscut părţilor de a beneficia de soluţionarea cauzei într-un termen rezonabil şi de acces la justiţie.
 
Hotărârea secţiei va fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului  în termen de 20 de zile de la pronunţare. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.Sursa foto: magistrati.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Achtung 20 Nov, 2015 12:08 Atentie mare,in conditia in care sunt foarte multi judecatori corupti care au astfel de abateri , dar bineinteles beneficiaza de protectia ,,gastii"si desi sunt reclamati masiv la CSM - surpriza nu se intampla nimic, in cazul de fata vorbim de un judecator tanar care intamplator nu a fost suspectat niciodata de coruptie , ci doar de nesupunere fata de ,,serparia organizata" din cadrul Judecatoriei sector1 si de faptul ca intradevar pentru a aprofunda masivitatea numarului de dosare prefera sa intarzie decat sa le fusareasca , cum multi judecatori corupti o fac in vederea mentineri ritmului de ,,productivitate". Bagati de seama ca sub forma asta pot fi maziliti unii care se chinuie chiar cu asemenea greseli sa nu faca vreo nedreptate, mai pe scurt ce preferati un judecator corect care totusi greseste prin intarzieri sau unul care in mare tine ritmul ,,productivitatii" si cu greseli similare dar la jumate ?