Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Geanina Terceanu și-a înaintat demisia către CSM

ro

14 Mar, 2016 20:06 1754 Marime text
 
Conform ordinii de zi a şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ce va avea loc joi, se va discută nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a judecătoarei Geanina Terceanu din cadrul Tribunalului Bucureşti, în prezent suspendată din funcţie.
 
Acest lucru se va întâmpla după ce magistratul Geanina Terceanu și-a înaintat demisia către CSM.   
Judecătoarea Geanina Terceanu a fost suspendată din funcție ca urmare a trimiterii în judecată.
 
Vă reamintim că, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în cursul lunii februarie 2009,  inculpatei Terceanu Geanina, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului București, i-a fost repartizat spre judecare un dosar penal cunoscut în spațiul public sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbaliști”, cauză în care inculpații Becali Ioan, Becali Victor și Borcea Cristian, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și de evaziune fiscală.
 
La data de 3 aprilie 2012, inculpata Terceanu Geanina a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații trimiși în judecată și pentru toate infracțiunile reținute în sarcina acestora, achitare pronunțată în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 („fapta nu există”).
 
Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunța această soluție de achitare – inculpata Terceanu Geanina a primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.
 
Până să fie încătuşată de DNA, Geanina Terceanu a judecat şi dosarul în care Avraham Morgenstern a fost deferit Justiţiei pentru o presupusă evaziune de 10 milioane de euro din contracte cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa.
 
Revenind la rechizitoriu, alături de Terceanu, Becali şi Borcea, bănuiţi de dare de mită, în dosar au mai fost trimişi în judecată avocaţii George Antonie Iorgovan şi Daniel Costel Petre, pentru mărturie mincinoasă.
 
Conform DNA, „prin rechizitoriul nr. 48/P/2006 din data de 30 septembrie 2008 al DNA, numiţii Becali Ioan, Becali Victor şi Borcea Cristian (inculpaţi în cauza de faţă), alături de numiţii Copos Gheorghe, Stoica Mihai, Pădureanu Jean, Popescu Gheorghe şi Neţoiu Gheorghe, au fost trimişi în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani“.



Sursa foto: luju.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii