Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea Geanina Terceanu, eliberată din funcţie de preşedinte

ro

29 Mar, 2016 22:30 2362 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul București a Geaninei Terceanu. Aceasta a înaintat în martie Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) demisia sa din magistratură.

Reamintim că, în februarie, a fost suspendată din funcție de către Secția pentru judecători a CSM ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA pentru luare de mită în schimbul pronunțării unei soluții favorabile în dosarul transferurilor din fotbal.

În dosar au fost trimiși în judecată și foștii impresari Ioan și Victor Becali, precum și Cristian Borcea, fost președinte executiv al Clubului de fotbal "Dinamo", pentru dare de mită, toți aflați în executarea unei pedepse cu închisoarea.

Procurorii susțin că, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul București, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbaliști, în care frații Becali și Cristian Borcea, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală. În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații, în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ('fapta nu există').
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii