Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoarea de la Curtea Constituţională, ameninţată de un bărbat din Constanţa

ro

27 Jul, 2012 21:15 1917 Marime text
jud.jpg
Cel care a pus pe jar autorităţile după ce a ameninţat o judecătoare de la Curtea Constituţională este un tânăr încarcerat de doi ani la Penitenciarul Giurgiu. Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit pentru EVZ că anchetatorii au dat de urma acestuia după ce au verificat o scrisoare adresată Aspaziei Cojocaru trimsă din închisoare.

UPDATE. Parchetul General a comunicat că deţinutul care a trimis scrisoarea de ameninţare se numeşte Nicu Pârlăţeanu, din Constanţa. El şi-a omorât tatăl în ianuarie 2008 şi a fost condamnat definitiv, un an mai târziu, de Tribunalul Constanţa.
Acum, el este audiat în calitate de învinut, de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru infracţiunea de ultraj. Procurorii au stabilit că Pârlăţeanu a trimis scrisoarea de ameninţare adresată judecătoarei Aspazia Cojocaru pe adresa Curţii Constituţionale. Ofiţerii din cadrul Poliţiei Române şi procurorul desemnat să instrumenteze cazul Aspazia Cojocaru au descoperit că autorul celei de a doua ameninţări cu moartea adresată magistratului pe data de 10 iulie este un deţinut de 24 de ani. Deţinut procesoman. „Este un procesoman. A trimis scrisori pe la toate forurile şi autorităţile spunând că nu este vinovat. Astfel de plângeri sau reclamaţii or chemări în judecată sunt metode des folosite de unii deţinuţi pentru a ieşi din penitenciar", a explicat pentru EVZ unul dintre anchetatori. Tânărul în cauză a fost condamnat definitiv, susţin aceleaşi surse, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 19 ani închisoare pentru omor deosebit de grav. "Este încarcerat de vreo doi ani la Penitenciarul Giurgiu", au explicat anchetatorii. Autorul ameninţării cu moartea este Nicu Pîrlățeanu. Acesta este condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor calificat, după ce și-a ucis tatăl în 2008. „Potrivit probelor administrate în cauză s-a stabilit că modalitatea de ameninţare cu moartea din 10 iulie 2012 a fost realizată prin intermediul corespondenţei transmisă în plic pe adresa Curţii Constituţionale, iar dovezile ştiinţifice au relevat că mesajul de ameninţare expediat în plic aparţine numitului Pîrlățeanu Nicu”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

„Ameninţările nu au legătură cu politica"
 
Pentru a da de urma lui, poliţiştii au luat scrisoarea, au prelevat amprentele de pe ea şi au observat o ştampilă pusă de un oficiu poştal din Giurgiu. „La Giurgiu s-a constatat că scrisoarea provenea din penitenciar. Astfel, a început ancheta acolo", au adăugat sursele EVZ. 
Referitor la conţinutul scrisorii, anchetatorii susţin că nu sunt de natură politică. „Scrisoarea nu are legătură cu politica. Sunt ameninţări şi o serie de motive invocate de deţinut în favoarea sa", susţin oamenii legii.
Ancheta poliţiştilor, finalizată
Poliţiştii au terminat verificările încă de ieri iar ancheta a fost preluată de procurori. „Ancheta poliţiştilor s-a desfăşurat sub coordonarea procurorului de caz iar referatul cu cele constatate a fost înaintat acestuia pentru continuarea cercetărilor", a specificat anchetatorul.
Astăzi, deţinutul urmează să fie audiat. Procurorul urmează să stabilească dacă este vreo legătură între deţinut şi ameninţările primite telefonic de magistrat în noptea de 5 spre 6 iulie, chiar înainte de dezbaterea Curţii Consituţionale privitoare la cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.
Totodată, este verificată şi posibila implicare în acest scandal a doi poliţişti. Unul este de la IPJ Olt - Valentin Ion Ruxăndoiu. Cel de al doilea, susţin procurorii, este de la Poliţia Capitalei. Cei doi au accesat, în noaptea de 6 spre 7 iulie şi, respectiv, pe 7 iulie, baza de date a Ministerului Administraţiei şi Internelor în căutarea datelor personale a judecătoarei Aspazia Cojocaru. 
 
Sursa foto: Cotidianul.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sss 27 Jul, 2012 18:06 Aspazia nu va fi linistita atata timp cat CC face jocul marinarului.