Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoare, săltată după un denunţ al lui Bercea

ro

23 Mar, 2015 16:07 2265 Marime text
Preşedintele Tribunalului Olt, judecătoarea Carmen Marinescu, a fost dusă la audieri la DNA Craiova, într-un dosar în care este suspectată de luare de mită. Magistratul a fost pus sub urmărire penală de DNA, la doar două zile după ce soţul său a fost restat preventiv, în urma unui denunţ al unui membri al clanului Bercea.
Preşedintele Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, a fost dusă, luni, pentru audieri la DNA Craiova. Potrivit DNA, pe numele acesteia s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență și fals în declarații în formă continuată (2 acte materiale).

Din ordonanța de efectuare a urmăririi penale reiese că "suspecta Marinescu Eugenia Carmen, magistrat judecător, a pretins și a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru - avocat în cadrul Baroului Olt, de la o persoană denunțătoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denunțătorului în stare de libertate și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza".

Potrivit procurorilor DNA, Carmen Marinescu a primit bani în două tranşe prin intermediul avocatului Cismaru Dumitru: 150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului prevenit cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, şi 50.000 de euro, în data de 20.09.2011, judecătorul Marinescu Eugenia Carmen amânând pronunțarea asupra cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori țara pentru data de 22.09.2011, când a și admis cererea formulată de inculpat, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

"După primirea sumei de 200.000 de euro, la 3 luni de la pronunțarea încheierii din data de 22.09.2011, respectiv în intervalul 14-22.12.2011, Marinescu Eugenia-Carmen și Marinescu luliu-Severus (soțul acesteia) au achiziționat trei suprafețe de teren și o casă, două dintre aceste achiziții nefiind menționate în declarațiile de avere ale magistratului", mai arată procurorii DNA Craiova.

Marinescu luliu-Severus a primit de la o persoană apropiată de avocatul Cismaru Dumitru o donație reprezentând un teren în suprafață de 703 mp și o construcție de 29 mp pe același amplasament, situat în localitatea Băile Olănești. În realitate, pentru a evita menționarea magistratului judecător Marinescu Eugenia-Carmen în contractul de cumpărare a acestui imobil, inculpații Marinescu luliu-Severus și Cismaru Dumitru au deteminat-o pe proprietară să accepte încheierea unui act de donație, în realitate între părți fiind încheiat un contract tipic de vânzare-cumpărare și fiind plătit prețul de 55.000 lei.

Marinescu luliu-Severus a dobândit prin cumpărare de la o altă persoană, un teren situat în localitatea Corbu, județul Constanța în suprafață de 1250 mp, dar la un preţ despre care există indicii că ar fi fost subevaluat.

Aceste două achiziții nu sunt menționate în declarațiile de avere întocmite și depuse în cursul anilor 2012 și 2013 de magistratul judecător Marinescu Eugenia-Carmen, potrivit art. 93 din Legea 303/2004.

Totodată, Carmen Marinescu şi soţul ei au achiziţionat un teren intravilan de 600 mp situat în municipiul Slatina, trecut de către Consiliul Local din domeniul public în inventarul bunurilor ce aparțin domeniului privat al municipiului Slatina prin Hotărârea Consiliului Local (C.L.) Slatina nr. 170 din 26.07.2011. Tranzacția a fost consemnată în declarația de avere a magistratului.

În realitate aceste imobile, precum și cel situat în localitatea Corbu, județul Constanța în suprafață de 1250 mp, au fost achiziționate din suma de 200.000 de euro pretinsă și primită de suspecta Marinescu Eugenia-Carmen prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru, toate aceste demersuri fiind efectuate în scopul ascunderii sau al ascunderii și disimulării originii ilicite a acestor bunuri și ajutarea persoanelor care au săvârșit infracțiunea din care provin bunurile să se sustragă de la răspunderea penală.

Soţul preşedintei Tribunalului Olt a fost deja arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă, prin încheierea penală pronunţată î dosar de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Craiova. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi pentru avocatul Cismaru Dumitru, în timp ce un alt inculpat a fost pus sub control judiciar.

Denunţul împotriva acestora a fost făcut de unul dintre membrii familiei Bercea şi, în cursul zilei de sâmbătă, inclusiv preşedinta Tribunalui Olt a fost audiată la DNA Craiova, pentru o presupusă mită de 50.000 de euro.


Sursa: România TV
Sursa foto: adevarul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii