Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Cererea a fost respinsă Judecătoare Iulia Cezara Suciu, recuzată de Nicuşor Constantinescu

ro

20 Apr, 2015 09:55 2059 Marime text
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, a formulat, în această dimineaţă, o cerere de recuzare a judecătoarei Iulia Cezara Suciu din Tribunalul Constanţa.
 
Iulia Cezara Suciu a fost investită cu soluţionarea noului dosar în care Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA Constanţa. Mai mult decât atât, acelaşi magistrat îl judecă pe şeful CJC şi în dosarul presupusei subfinanţări a Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Cererea va fi soluţionată în cursul acestei dimineţi.

UPDATE, ora 11.15

Tribunalul Constanţa a respins cererea de recuzare a preşedintelui suspendat al CJC. Totodată, Nicuşor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare în folosul statului.
 
Tot astăzi, judecătoarea Iulia Cezara Suciu ar putea verifica măsura preventivă dispusă în dosar, respectiv arestul la domiciliu.

UPDATE 2, ora 12.34

Au fost retrase acuzaţiile privind coruperea alegătorilor. Potrivit DNA “la datele de 14 şi 22 mai 2012, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu a plătit suma totală de 37.000 lei unor asociaţii din judeţul Constanţa, în scopul determinării membrilor și apropiaților acestora să voteze listele unui partid politic, în cadrul alegerilor locale care au avut loc în data de 10.06.2012”.

De asemenea, au fost retrase şi acuzaţiile privind finanţarea unor cluburi sportive. Potrivit DNA, „la data de 12.02.2015, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu a introdus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa mai multe proiecte de hotărâri privind finanţarea de la bugetul local, cu încălcarea Legii nr.350/2005, a mai multor cluburi şi asociaţii sportive din judeţul Constanţa, urmărind prejudicierea bugetului unităţii administrativ teritoriale cu sumele respective şi obţinerea unor foloase necuvenite pentru cluburile respective, urmări care însă nu s-au mai produs deoarece proiectele au fost retrase”.

Citeşte şi

Oficial DNA: Nicuşor Constantinescu reţinut pentru abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor

Nicuşor Constantinescu, azi, în faţa judecătoarei care l-a scos din arest la domiciliu (rechizitoriu)

Iată cine îl va judeca pe Nicușor Constantinescu în noul dosar (rechizitoriu)

Oficial DNA: Nicuşor Constantinescu şi Cristian Zgabercea, trimişi în judecată într-un dosar cu prejudiciu de 8 milioane de euro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii