Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării contrafăcute oprite de la comercializare de polițiștii de frontieră

ro

25 Aug, 2015 13:34 1402 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrătorii vamali, pe baza analizei de risc, au identificat în terminalul de containere din zona Constanța Sud- Agigea, un container ce conținea seturi de jucării contrafăcute.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 17.50, poliţiştii de frontieră din cadrul GN Constanța în cooperare cu lucrătorii vamali au efectuat controlul specific la un container sosit din China pentru o societate comercială din București. În urma verificărilor  în container au fost descoperite 456 seturi  jucării din plastic pentru construcție purtând marca comunitară, figurativă și design 3D „LEGO”, bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală.
 
Autoritatea vamală a dispus reținerea bunurilor contrafăcute, în valoare aproximativă de 68.500 lei și lăsarea acestora în custodia unui comisionar vamal pe bază de proces verbal.
 
A fost întocmită lucrare penală pentru savârșirea infracțiunii de „punere în circulație fără drept a unui produs putrtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii