Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Horia Tecău a intrat pe un teren de tenis la vârsta de 6 ani

ro

27 Jul, 2012 17:04 2856 Marime text

 tecau_f.jpg

 

Cel mai important eveniment sportiv - Jocurile Olimpice - care debutează astăzi, 27 iulie, la Londra, este un prilej de mândrie şi patriotism naţional şi local.
Lotul naţional al României este reprezentat şi de cinci absolvenţi ai Liceului cu Program Sportiv „N. Rotaru" din Constanţa: Samara Eliza (tenis de masă), Horia Tecău (tenis de câmp) - va fi portdrapelul României la festivitatea de deschidere, Simona Halep (tenis de câmp), Cătălina Ponor (gimnastică) şi Bujin Cristina (atletism). Alături de cei cinci sportivi la Jocurile Olimpice participă şi antrenorul federal Viorel Filip (tenis de câmp).

Dragostea pentru sport, moştenită de la bunic şi tată

Dragostea pentru sport este moştenită de familia Tecău din tată în fiu. Bunicul lui Horia, Traian Tecău, a jucat box. Din păcate, a rămas la amatori. Romeo, tatăl lui Horia, a jucat baschet de performanţă. Singurul care a transformat pasiunea într-o profesiune de credinţă este Horia.

Horia a intrat pentru prima dată pe un teren de tenis la vârsta de şase ani. „Eu l-am dus pentru prima dată pe un teren de tenis", ne spune tatăl lui Horia, Romeo Tecău, comisarul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor Constanţa.Ca orice alt copil de sportiv, Horia a făcut puţin înot şi puţin baschet, însă tenisul l-a atras cel mai tare.

Rrrimul campionat câştigat, la 10 ani

Tatăl şi-a amintit de prima mare victorie a lui Horia: primul campionat câştigat la vârsta de 10 ani. Însă nici acesta nu a fost momentul care a marcat drumul pe care Horia îl va apuca în viaţă, ci un turneu de la Herăstrău, când micul Horia a obţinut trofeul. „La acel turneu a fost şi Ilie Năstase. După ce s-a uitat la mai multe meciuri, Năstase a zis «Puştiul ăsta e singurul care joacă tenis!». Se referea la Horia. Am zis atunci că nu suntem noi, părinţii, subiectivi, şi dacă şi Ilie Năstase a zis asta înseamnă că aşa este", îşi aminteşte Romeo Tecău.Cel mai mare tenismen al României nu s-a înşelat. Pentru Horia au urmat trofee după trofee.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii