Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI celebrate de GOOGLE cu un DOODLE special Ce înseamnă CARTA JOCURILOR OLIMPICE

ro

07 Feb, 2014 03:52 4094 Marime text
„A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel și în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înțelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarității și al fair play-ului.” - Tradus de Google din Carta Jocurilor Olimpice.
După 1.500 de ani de întrerupere, în 1896, la Atena, au fost reluate Jocurile Olimpice. Reconstruirea acestui eveniment sportiv s-a datorat francezului Pierre de Coubertin. 
Un rol important în reînvierea Jocurilor Olimpice l-a jucat și Evanghelie Zappa.
CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Numărul sportivilor participanți la Jocurile Olimpice a crescut de la 241 (din 14 țări) la Olimpiada din 1896 la 11.100 (din 202 țări) la Jocurile Olimpice de la Atena. Numărul participanților la Jocurile de iarnă este mult mai mic; la Olimpiada de iarnă din 2006, numărul sportivilor a fost de 2.633 din 80 de țări.
CARTA JOCURILOR OLIMPICE. CEREMONIA DE LA SOCI E UN SECRET
CARTA JOCURILOR OLIMPICE. Secretul învăluie de obicei detaliile privind ceremonia de deschidere a unei ediţii a JO, iar Soci nu se abate de la regulă, însă s-a putut afla că evenimentul de azi, de la 18.14, de pe Stadionul Fişt, va fi centrat pe istoria şi pe cultura Rusiei, cu puternice conotaţii politice şi diplomatice.
Epopeea rusă a fost împărţită în trei acte: Rusia medievală, Imperiul, apoi secolul XX. Vor fi aduse omagii oraşelor Kostroma, vârf de lance al rezistenţei în faţa invaziilor mongole şi tătare, Sankt Petersburg şi Moscova, lui Petru cel Mare şi avangardei artistice de la debutul secoului XX, ce i-a avut în prim-plan pe Kazmir Malevici şi Serghei Eisenstein. Fără a fi uitate balurile imperiale şi Reconstrucţia.
Aceste scene le vor fi prezentate celor 40.000 de spectatori cu impresionante efecte pirotehnice şi cu figuranţi în costume sclipitoare. Repetiţiile au lăsat să se audă un nivel sonor ridicat. Corurile Armatei Roşii şi-au făcut auzite vocile, iar mass-media rusă a anunţat prezenţa pianistului Denis Maţuev, violonistului Iuri Başmet şi grupului preferat al lui Putin, Lube.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Enachescu D 07 Feb, 2014 14:33 Un bun moment pentru masonerie sa indoctrineze masele cu acceptarea homosexualitatii drept filozofie sociala imposibil de refuzat. Uite asa, se lucreaza incet-incet la reglarea numarului de nasteri in lume. Doar pe agenda globalizarii 2050 se doreste controlul nasterilor si reducerea nr de indivizi, corect? ;)