Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Cătălin Ponor îşi dorea să fie ca Nadia Comăneci

ro

27 Jul, 2012 17:17 4399 Marime text

 ponor_foto.jpg

 

Cel mai important eveniment sportiv - Jocurile Olimpice - care debutează astăzi, 27 iulie, la Londra, este un prilej de mândrie şi patriotism naţional şi local.

Lotul naţional al României este reprezentat şi de cinci absolvenţi ai Liceului cu Program Sportiv „N. Rotaru" din Constanţa: Samara Eliza (tenis de masă), Horia Tecău (tenis de câmp) - va fi portdrapelul României la festivitatea de deschidere, Simona Halep (tenis de câmp), Cătălina Ponor (gimnastică) şi Bujin Cristina (atletism). Alături de cei cinci sportivi la Jocurile Olimpice participă şi antrenorul federal Viorel Filip (tenis de câmp).

Dusă de bunică în sala de gimnastică

Cătălina Ponor îşi aminteşte şi acum momentul în care a păşit pentru prima oară într-o sală de gimnastică. „Aveam patru anişori pe atunci. Bunica m-a adus. Ţin minte că a venit o antrenoare şi mi-a spus că sunt potrivită pentru gimnastică. A doua zi m-a adus şi de-atunci nu m-au mai scos din sală", şi-a amintit Cătălina.

Îşi dorea foarte mult să fie ca Nadia Comăneci. Iar în timp performanţele au apărut. Gimnasta a câştigat la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, trei medalii de aur la echipe, bârnă şi sol. Mai are în palmares cinci medalii de aur la Europene, trei medalii de argint la Mondiale, una de bronz şi trei de aur la Olimpiade. În 2007, Cătălina a fost nevoită să renunţe la gimnastică din cauza unor probleme medicale.

Revenirea unei campioane

Multipla campioană din Constanţa, în vârstă de 24 de ani, a reuşit, la 5 ani de la retragerea din activitatea competiţională, să revină în topul european. Cătălina Ponor a cucerit în luna mai, la Campionatele Europene de la Bruxelles, medalia de aur de la bârnă, secondată fiind de coechipiera sa Larisa Iordache, de numai 15 ani

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii