Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocuri Olimpice Eliza Samara a învăţat primele pase de tenis uitându-se la copiii din sală

ro

27 Jul, 2012 17:28 2541 Marime text

eliza_samara_f.jpg


Cel mai important eveniment sportiv - Jocurile Olimpice - care debutează astăzi, 27 iulie, la Londra, este un prilej de mândrie şi patriotism naţional şi local.
Lotul naţional al României este reprezentat şi de cinci absolvenţi ai Liceului cu Program Sportiv „N. Rotaru" din Constanţa: Samara Eliza (tenis de masă), Horia Tecău (tenis de câmp) - va fi portdrapelul României la festivitatea de deschidere, Simona Halep (tenis de câmp), Cătălina Ponor (gimnastică) şi Bujin Cristina (atletism). Alături de cei cinci sportivi la Jocurile Olimpice participă şi antrenorul federal Viorel Filip (tenis de câmp).

Joaca unei campioane

Elizabeta aînceput să joace de la vârsta de cinci ani şi jumătate. Mai întâi a început fratele ei mai mare, Stelian, apoi, într-o zi, când am merspărinţii la sală să-l ia, Eliza a părut foarte atrasă de paletă, de minge, iar în timpul pauzei i-a cerut paleta.

Micuţa a început să execute mişcările fără să-i explice nimeni, doar ce văzuse ea la ceilalţi copii din sală. O lună mai târziu, antrenorul a spus părinţilor că fata este un adevărat talent.
A obţinut titlul de campioană europeană şi campioană mondială universitară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii