Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Jeacă Dumitru Dan este noul subprefect al judeţului Constanţa asumat de PSD

ro

21 Jun, 2017 14:01 13352 Marime text
Dumitru Dan Jeacă,  fost șef la Loteria Română Constanța și Călărași este noul subprefect al judeţului Constanţa. Jeacă este membru ALDE. Hotărârea nr.433 privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Constanţa  a apărut în Monitorul Oficial de astăzi.
Hotărârea a fost adoptată în şedinţa de Guvern din 9 iunie 2017. 
Dan Dumitru Jeacă a fost la începutul anului propunerea vechii conduceri a organizaţiei ALDE Constanţa pentru o funcţie de subprefect.Mai mult decât atât, socaţi de această numire, mai mulţi membri ALDE ne-a precizat că în urmă cu ceva timp, fusese trimisă la Bucureşti o hârtie prin care filiala Constanţa anunţa că nu-l mai susţine pe Dan Dumitru Jeacă pentru acest post.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, completată în iunie 2016, Dumitru Jeacă deține un teren agricol de 2,5 ha în județul Constanța, dobândit în anul 2008 prin moștenire. În anul fiscal anterior, acesta declara că a câștigat 35.308 lei din salariul de la Punctul de lucru județean Constanța având funcția de manager de zonă.  Conform propriei declarații, Dumitru Jeacă nu are interese.
 
Potrivit CV-ului, din 2014 Dumitru Jeacă a fost manager de zonă Constanța în cadrul Companiei Naționale Loteria Română SA. În trecut, 2011 – 2014 a fost director regional pentru societatea Total Post Constanța, iar în perioada 2005 – 2009 a fost director regional vânzări B2B la Delta Distribution SA. În perioada 1999 – 2005 Jeacă a lucrat ca ofițer operativ la UM 0764 Constanța. 
 
La capitolul studii, Jeacă a trecut în CV că în perioada 1995 – 1999 a fost la Academia Națională de Informații, Facultatea de Psiho-Sociologie unde a obținut diploma de licență în domeniul Socio-Psiho-Pedagogie – Brevet Ofițer de Informații. Între 2002 – 2004 a făcut un master „Legislație Maritimă” la Universitatea Maritimă Constanța, Facultatea de Navigație și Transport Naval. De asemenea, mai are o diplomă de licență în științe economice și un master în contabilitate expertiză și audit obținute la Universitatea „Spiru Haret” din Constanța.

Cealaltă funcţie de subprefect al judeţului Constanţa este ocupată de Levent Accoium, reprezentantul Uniunii Democrate a Turcilor.

UPDATE 1: PSD Constanţa spune ca Jeaca Dumitru, noul subprefect, este membru PSD

Reprezentanţii PSD au transmis în seara aceasta un comunicat de presă în urma articolelor apărute astăzi. Astfel, Partidul Social Democrat Constanța face următoarele precizări: domnul Dumitru Jeacă, numit astăzi în funcția publică de subprefect al județului Constanța prin Hotărârea nr. 433/2017  publicată în Monitorul Oficial al  României, este membru al PSD Constanța de aproximativ un an de zile.

Domnul Dumitru Jeacă a fost numit în această funcție la propunerea Partidului Social Democrat, Organizația Județeană Constanța.


Cu mai multe amănunte, revenim în ediţia de mâine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 22 Jun, 2017 09:16 Joac-o p-asta