Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Japonezii au inventat cel mai tare mijloc de deplasare (video)

ro

13 Aug, 2015 23:56 2375 Marime text
 
Japonezii tocmai au inventat poate cel mai cool skateboard posibil. Se numește „WalkCar”, e pe baterii și încape lejer într-o geantă de laptop. E răspunsul unui inginer la hoverboard-ul lăudat atât de mult în ultima vreme de Lexus, relatează yoda.ro.
 
Transportorul are cam aceeași dimensiune cu a unui laptop și se mișcă la fel ca un Segway. Îți poți schimba direcția în funcție de cum îți distribui greutatea de pe un picior pe altul. Ca și în cazul unui skateboard, e nevoie probabil de ceva talent și timp până să înveți să îți ții echilibrul pe el.
 
„Ideea mi-a venit după ce m-am gândit ce fel de gadget aș putea folosi pentru transport, pe care să îl pot purta totodată mereu cu mine, într-o geantă. Un prieten mi-a cerut să-i fac un asemenea transportor”, spune Kuniako Saito, inventatorul WalkCar, potrivit yoda.ro.

Întreg corpul mini-skateboardului electric e făcut din aluminiu, iar cele patru roți de motorizare sunt alimentate de baterii LitiuIon. Deși WalkCar arată și se mișcă incredibil, inventatorul său nu a suflat o vorbă și despre autonomie. Sperăm ca bateriile să țină totuși mai mult de 100 de metri.
 
WalkCar poate urcă pante cu înclinație mare, se poate descurca foarte ușor printre obstacole și poate împinge un cărucior cu roțile. Nici gropile sau terenul denivelat nu îi pun mari probleme.  Deși doar în stadiul de concept, WalkCar va putea fi disponibil de anul viitor, din primăvară.

Cei care vor face precomenzi pentru skate-ul electric îl vor putea cumpăra pentru 100.000 de yeni, sau 733 de euro.





Sursa: yoda.ro
Sursa video: Youtube.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii