Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmul anului 2018, desemnat un plutonier major din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța. A salvat o fetiță de 3 ani (galerie foto)

ro

02 Apr, 2019 17:17 1389 Marime text
“A fost CURSA  VIEȚII  mele, am alergat cu fetița 3 kilometri pe jos până la ambulanță”, spune plutonier major Iancu Nicușor desemnat Jandarmul anului 2018. Este expresia pe care o folosesc atleții după ce au câștigat aurul olimpic, dar în cazul plutonierului major Iancu Nicușor, cursa vieții nu este doar o metaforă, ci expresia unei realități ce se putea sfârși tragic pentru micuța Miruna de numai 3 anișori.


Atunci când își aduce aminte de ziua de 29 iulie 2018,  Nicușor, jandarm cu state vechi în Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, își stâpânește cu greu emoțiile, conform unui comunicat transmis de Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța. În peste 20 de ani de cătănie, jandarmul Iancu Nicușor  a trecut prin multe, însă nu va uita curând expresia încremenită a tatălui ei.
 

“Înainte de a fi jandarm, sunt părinte și în permanență m-am gândit la fata mea. Aș fi făcut orice pentru ca micuța înțepată de albine să nu-mi moară în brațe” a declarat imediat după dificila intervenție plutonier major Iancu Nicușor, desemnat Jandarmul Anului 2018.

 
În 29 iulie 2018, acesta se afla în misiune de supraveghere a frontierei de stat, alături de un coleg de la Garda de Coastă. În jurul orei 20.00, au fost alertați cu privire la faptul că într-o  zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni, județul Constanța, un copil de trei ani ani a fost înțepat de albine și  a intrat în șoc anafilactic.
 
Cum drumul de acces era impracticabil din cauza ploilor abundente, iar ambulanța nu putea  ajunge până la fetiță, fără să stea pe gânduri, cei doi subofițeri au luat decizia de a o transporta pe brațe 3 kilometri, până la mașină. Copila a ajuns astfel, în timp util, la spital unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.
 
Potrivit reprezentanților Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, la fel ca plutonierul major Iancu Nicușor, sunt mulți jandarmi care, zilnic, intervin în situații dificile, situații care fac de multe ori diferența între viață și moarte. Lor și familiilor care îi susțin, le mulțumim și îi asigurăm de întreaga noastră prețuire.

Sursa fotoi: Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii