Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii s-au dus la meci… Ce a ieşit?

ro

07 Sep, 2015 13:47 1371 Marime text
            Jandarmii constănţeni au asigurat măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Farul Constanţa şi Rapid Bucureşti,  eveniment sportiv ce s-a desfăşurat pe stadionul “Farul” din municipiul Constanţa, începând cu ora 19.00.

            În timpul desfăşurării acestei misiuni,  jandarmii au sancţionat contravenţional patru persoane pentru că au provocat scandal, cuantumul total al amenzilor fiind de 1200 lei. Uneia dintre persoanele sancţionate i s-a aplicat şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pe o perioadă de un an.
 
            De asemenea, o persoană a fost sancţionată contravenţional cu amendă  în cuantum de 1000 lei, pentru că vindea la suprapreţ bilete de acces la evenimentul sportiv.

          Totodată, în timpul verificării arenei sportive, înainte de începerea partidei, au fost găsite ascunse în tribune 17 obiecte pirotehnice.

          Reamintim cetăţenilor că, provocarea ori participarea efectivă la scandal, se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 lei conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar cumpărarea în scop de revânzare a biletelor sau a oricăror documente de acces la competiţii şi jocuri sportive, precum şi vânzarea acestora la suprapreţ constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, conform Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive .
         De asemenea, producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materiilor explozive sau orice alte operaţiuni privind circulaţia acestora, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani,conform Codului Penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii