Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii Grupării Mobile Constanța, prezenți la ceremoniile religioase de Bobotează. Ce le recomandă militarii credincioșilor (galerie foto)

ro

04 Jan, 2019 14:08 1330 Marime text
Duminică, 06 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“  vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică, la ceremonia religioasă ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza).
 
La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa.
 
Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă sunt aşteptaţi peste 12.000 de credincioşi.
 

”Jandarmii vor asigura şi măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre Portul Turistic Tomis, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. Aceleaşi măsuri de ordine publică vor fi asigurate de jandarmi şi pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită. De asemenea, militarii vor asigura şi paza sticlelor cu apă sfinţită începând din această seară” - au transmis reprezentanții Grupării Mobile „Tomis“ Constanța.

 
Totodată, în perioada 05-07 ianuarie a.c.,  jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa,  I.S.U. Constanţa şi Poliţiei Locale  vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine la o serie de evenimente religioase  în zona de responsabilitate,  pentru ca acestea să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă, astfel:
 
Sâmbătă, 05 ianuarie,  începând cu ora 05.00, jandarmii vor fi prezenţi în zona Catedralei Arhiepiscopale “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, unde va avea loc oficierea Slujbei Sfintei Liturghii, precum şi Slujba de Sfinţire a Apei.
 
Tot sâmbătă,  oamenii legii vor fi prezenţi la Hârşova pentru a asigura măsurile de ordine publică la procesiunea ce va porni de la biserica “Sfântul Dimitrie cel Nou”, slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari şi aruncarea Sfintei Cruci în apele Dunării,  eveniment religios ce se va desfăşura în zona căpităniei portului Hârşova, începând cu ora 13.30.
 
Duminică,  06 ianuarie, jandarmii avea în vedere asigurarea climatului de normalitate civică la manifestările religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza), ce vor avea loc la Medgidia. Slujba se va desfăşura pe faleza canalului Dunăre Marea Neagră, începând cu ora 12.00.
 
În aceeaşi zi, jandarmii vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a slujbelor religioase de Bobotează ce se vor oficia la Mihail Kogălniceanu şi Rasova, iar luni, 07 ianuarie, vor fi prezenţi cu acelaşi prilej, în localitatea Piatra.
 
Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor:
-           adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.
-           respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;
-           acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;
-           acordarea unei atenţii sporite copiilor care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate;
-     să manifeste calm şi înţelegere pentru a nu se produce aglomeraţie.
 
 Sursa foto: GMJ Tomis Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii