Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii au dat amenzi comercianţilor ambulanţi de pe plajele din sudul litoralului

ro

21 Jul, 2014 13:56 1877 Marime text


Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au acţionat în perioada 14-20 iulie a.c. pentru menţinerea ordinii publice în sistem integrat, în zona  de sud a litoralului românesc, respectiv Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche,  au constatat şi sancţionat un număr de 55 fapte de natură contravenţională, se arată într-un comunicat de presă.
Dintre acestea, 8 contravenţii au fost sancţionate cu avertisment scris, iar 47 de contravenţii au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 22150 lei.
 
Principalele acte normative la care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale sunt:
· Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
· Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite
Exemple:
Joi 17 iulie a.c., M.V. în vârstă de 22 ani, din municipiul Bucureşti, a fost depistat de jandarmii constănţeni în timp ce vindea nămol în sticle de plastic, turiştilor aflaţi pe plaja din staţiunea Jupiter.
În aceeaşi zi,  P.G. în vîrstă de 38 ani, din comuna Sascut, judeâul Bacău, a fost surprins în timp ce vindea colaci secuieşti şi nămol turiştilor aflaţi pe plaja Neptun.
Persoanele în cauză nu au putut prezenta documente care să ateste legalitatea activităţii comerciale, drept pentru care au fost sancţionate  cu amenzi în cuantum de 500 lei fiecare.

            
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii