Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmeria Constanţa organizează activităţi pentru a marca Ziua Europei

ro

07 May, 2015 10:51 969 Marime text
 
Cu ocazia zilei de 9 Mai, Jandarmeria Constanţa organizează o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important pentru istoria Europei în general (sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial; Ziua Europei) şi Istoria Românilor în special (9 Mai 1877, proclamarea Independenţei de Stat).
 
Manifestările dedicate acestui eveniment debutează sâmbătă, 9 mai, cu o serie de expuneri privind semnificaţia acestei zile, prezentate cadrelor militare de la reşedinţele unităţilor.
 
În aceeaşi zi, un pluton format din 19  jandarmi participă la suita de manifestaţii din cadrul ceremonialului militar (gardă şi defilare) organizate de autorităţi la Monumentul Independenţei de Stat a României (Casa de Cultură, ora 10.00 - 11.00).
 
Conducerea Jandarmeriei Constanţa va depune o coroană de flori, în semn de cinstire a eroilor. Deasemenea, preotul militar Laurenţiu Cristinel Oprea va lua parte la oficierea slujbei religioase.
    
Pentru buna desfăşurare a acestor activităţi, jandarmii vor  asigura şi măsurile de ordine publică în locaţia menţionată mai sus dar şi la activităţile organizate cu acest prilej la Mangalia şi Medgidia.
 
Totodată, sâmbătă, jandarmii constănţeni vor asigura măsurile de ordine publică la manifestarea cultural artistică „Ziua Europei, Constanţa oraşul meu”, ce se va desfăşura pe traseul Sala Sporturilor – Instituţia Prefectului judeţului Constanţa, cu începere de la ora 10.00.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii