Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jale mare Profesorul de română condus pe ultimul drum de sute de elevi şi localnici

ro

02 Sep, 2011 05:31 1939 Marime text

Ieri, a fost tristeţe mare la Stăncuţa, judeţul Brăila. Profesorul Ionuţ Valentin Anghel, care preda limba română în şcoala din comună, a fost înmormântat. Pe ultimul drum a fost condus de sute de elevi, foşti elevi şi localnici. După ce o vară întreagă a participat conştiincios la cursurile pentru promovarea în gradul profesional următor, profesorul Ionuţ Anghel făcea, marţi dimineaţă, o ultimă deplasare la Constanţa, pentru a susţine examenul. Duba particularului Bucurică l-a lovit în plin, iar Ionuţ Valentin Anghel, nu a mai avut nicio şansă de scăpare..

Şoferul despre care Poliţia Rutieră spune că ar fi responsabil de producerea accidentului este asociat unic şi administrator al SC Valdela COM SRL Plopeni.

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa profesorul brăilean s-a produs în urmă cu trei zile, pe DN 2A Constanţa - Hârşova. Aşa cum aminteam în ediţiile anterioare, din cercetări a reieşit că Valentin Bucurică, de 31 de ani, a condus autoutilitara Mercedes PH 16 KAS şi circula dinspre Constanţa spre Hârşova. Pentru că nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta, Bucurică a intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit lateral Dacia BR 14 MAF, condusă de brăileanul Ionuţ Valentin Anghel, de 31 de ani. Lovitura a fost atât de puternică, încât autoturismul Dacia s-a răsturnat şi a ieşit în afara carosabilului. Profesorul nu a mai ajuns să-şi dea examenul de grad. Numele său figurează pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, în Tabelul cu personalul didactic înscris pentru obţinerea gradului didactic II. Cursurile au ţinut toată vara, iar în ultima decadă a lui august urma să fie susţinut examenul pentru următorul grad profesional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ani 21 Sep, 2011 22:00 Il asteptam in dimineata examenului!ne cunosteam inca de pe bancile facultatii . Toate examenele , aproape toate, le-am dat impreuna!M-am uitat la ceas , era ora 7...si ma mirase ca nu daduse niciun semn , asa cum facuse vineri la proba scrisa cand ajunsese pe la 6, 45. Am plecat spre Universitate sunandu-l , dar nu raspundea nimeni! M-am gandit ca poate e in trafic . Se facuse ora 8, deja intarzierea lui ma igrijora . Il cunosteam bine si stiam ca va intarzia doar daca are probleme , mai ales ca era primul pe lista.Contiunam sa sun, nimic. La ora 9 deja prima serie de candidati a intrat fara el. Stateam ganditoare si fumam o tigara. Langa mine , am auzit zicand un domn ca in drumul sau a vazut un accident. Am intrebat ce masina era si .da..banuielile se adevereau..era o masina ca a lui. Secretara universitatii m-a ajutat gasind numarul de telefon de acasa . Auzeam monosilabic ..da, da...a murit!Socul a fost puternic si destul de mult timp.Doamnele din comisie au fost cutremurate , fetele din Br , deja in examen , la anuntul secretarei au inceput sa planga. Toata lumea plangea. Il cunostea toata lumea . Era vesel si ne spunea...fetelor, trecem noi si de asta...pentru 51 de cadre didactice , vara lui 2011 nu va insemna obtinerea gradului 2 ci vara in care un coleg si-a pierdut viata venind spre examen.Citesc postarile si ma indurereaza sa aflu ca se incearca musamalizarea cazului.Avand in vedere ca soferul de tir era mare om de afaceri , e posibil orice. Vorbele sunt de prisos pentru familia indurerata!
  • Petruta 05 Sep, 2011 16:52 Cum se face ca intotdeauna mortul este vinovat?! In tara asta, legea este doar pentru unii. Ionut mi-a fost coleg. Era un om de exceptie, tanar, plin de viata. Avea atate de facut...Apoiun copil de 5 ani nu mai are tata! E nedrept, cutremurator....Orice pedeapsa ar primi vinovatul nu e indeajuns pentru a plati raul facut! Probabil o sa primeasca cativa ani cu SUSPENDARE si o sa iasa iar pe sosea ca un descreierat. Poate o sa mai omoare pe cineva...Dumnezeu sa te ridice la ceruri, dragul nostru coleg!
  • aur 03 Sep, 2011 00:03 Se incearca musamalizarea cazului.Va rog aveti grija la detalii si nu lasati un infractor sa scape nepedepsit.Din noua varianta a accidentului reiese ca victima este vinovata.Va rog putina atentie pe acest subiect pentru ca nu va doresc sa carati sicriul varului vostru mutilat,fara un os intreg si cu inima rupta in doua.Din cauza nesimtititilor de camionagii un om de mare valoare numai exista.Sa-i fie tarana usoara.