Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ivan Patzaichin, pe locul II în întrecerea de la Tulcea

ro

03 Sep, 2011 23:15 1316 Marime text

Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin s-a clasat sâmbătă, la Tulcea, pe locul al II-lea cu echipajul Rowmania în întrecerea iniţiată pe lacul Ciuperca pentru promovarea noului său produs, canotca.

"Asta ne e valoarea, dar cred că ne-a furat arbitrul la start pentru că ne-a prins nepregătiţi. Sunt însă mândru că i-am bătut pe artişti. Tulcea ne-a bătut, pentru că sunt tineri şi mai vânjoşi decât noi. Mi-e greu să cred că vom câştiga finala, dar noi luptăm", a declarat, pentru AGERPRES, la finalul cursei, Ivan Patzaichin, iniţiatorul manifestării Rowmania. 
La competiţia de pe lacul Ciuperca s-au înscris echipaje formate din angajaţi Poliţiei Locale, Jandarmeriei, ai combinatului Alum, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, echipaje cu artişti care concertează zilele acestea la Tulcea, precum şi un echipaj format din jurnalişti, câştigătorii urmând să fie premiaţi sâmbătă seara pe faleza oraşului. 
Premierea va avea loc în timpul unui spectacol folcloric oferit de comunităţi din Delta Dunării, a doua zi a manifestărilor prilejuite de prima ediţie a Rowmania urmând să se încheie cu concertele susţinute de Radu Captari şi Christian Becker&Avenue Band. 
Duminică, Festivalul Rowmania va continua cu un concurs de vâslit în canotci, la ora 16,00, pe faleză urmând să fie întâmpinaţi cei peste 100 de participanţi la Turneul Internaţional al Dunării. Aceştia vor fi premiaţi, manifestările urmând să se încheie cu concertele Bandidos şi VH2. 
Rowmania este iniţiativa multiplului campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin de a lansa o mişcare naţională de încurajare a turismului lent, neagresiv faţă de natură, acesta fiind şi brandul asociaţiei "Ivan Patzaichin-Mila 23" sub care se realizează produse de turism, proiecte de antreprenoriat social, campanii de popularizare a vâslitului şi programe de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate. 
Printre proiectele pe care multiplul campion olimpic şi le-a propus se numără realizarea unui centru de iniţiere în canotaj în localitatea sa natală, Mila 23, din Delta Dunării, realizarea unui incubator de afaceri la Chilia Veche şi un centru de ecoturism la Crişan.

 Sursa: www.agerpres.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii