Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Beizadea de Craiova Iustin Covei, condamnat la şase ani de închisoare

ro

17 Mar, 2015 14:29 2389 Marime text
Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, sub acuzația de infracțiuni cu carduri de credit. Decizia a fost dată de Curtea de Apel Bucureşti și este definitivă.
 
Iustin Covei a fost filmat în timp ce sustrăgea bani de la un bancomat aflat chiar lângă sediul poliţiei din Capitală, informează Adevărul, citat de B1 Tv.
 
În acelaşi dosar, 14 inculpaţi au primit pedepse cu executare, iar alţi trei, cu suspendare.
 
În 2009, 19 persoane au fost ridicate din Craiova, inculpaţii fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de fraudă informatică. Potrivit anchetatorilor, grupările ar fi fost coordonate de Jean Marin Mihăilă zis „Jan” , Drivan Florin Nicolae, zis „Fulgerică” ,Ionel Călin, zis „Nixon”, Covei Iustin și Halanei Petre.
 
De-a lungul timpului, fiul judecătorului a mai fost implicat în diverse cazuri.
 
În aprilie 2002, a distrus un Oltcit pentru că nu i-a plăcut faţa şoferului. Dosarul penal a fost soluţionat cu neînceperea urmăririi penale (NUP).
 
În mai 2003, a fost prins la volanul unui BMW neînmatriculat şi fără permis de conducere. Soluţia dată: neînceperea urmăririi penale.
 
În ianuarie 2004, a intrat armat într-un bar, împreună cu 10 prieteni. Dus la Secţia 3 de Politie, Covei a lovit un subofiţer. A fost condamnat la trei luni de închisoare, cu suspendare şi 12 luni de supraveghere.
 
În decembrie 2008, Iustin Covei a fost implicat într-o nouă altercaţie în trafic.

UPDATE - Comunicat DIICOT


La data de 05.03.2010, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată  a inculpaţilor COVEI Iustin, zis „Pralea” sau „Copilu’”, MIHĂILĂ JEAN MARIN, zis „Marius”, DUMITRESCU Dragoş, zis “Baronul”, ABAGIU Adrian, BÂRCĂ Dan-Mihail zis „Miţă”, SANDU Andrei, DANCĂ Marius-Francisc,  HĂLĂNEI Petrel, DUMITRIU Sergiu-Nicuşor, VĂTĂMĂNIŢĂ Eman, TRÎNCĂ Ionel – Marius zis Bizu sau Hermano, CĂLIN Ionel, zis „Nixon” sau „CALIN IONEL”, NICOLAE-DIRIVAN Florin zis „Fulgerică”, ŞOŞA Alin-Andrei, BURUIANĂ Sorin-Costel, în stare de arest preventiv şi TUŢĂ Ionuţ-Laurenţiu, zis „Ionică”,  ŢÎŞTEA Mihai-Adrian zis „Ţuc” şi RADA Tudor.
    În sarcina acestora s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice - fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică.

    În fapt, cercetările efectuate în cauză au conturat existenţa, pe raza municipiului Craiova, a patru grupări infracţionale, cu legături între ele, care îşi derulau activitatea infracţională atât în România, cât şi în străinătate.

    Astfel, în cursul anului 2009, inculpatul MIHĂILĂ Jean-Marin, în calitate de lider, împreună cu inculpaţii DUMITRESCU Dragoş, ABAGIU Adrian, învinuitul PĂUNA Nicoliţă şi alte persoane au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi  inculpaţii RADA Tudor, DANCĂ Marius-Francisc,  în vederea desfăşurării unor activităţii de skimming pe teritoriul Australiei şi a altor ţări.

     Sub coordonarea inculpatului MIHĂILĂ Jean-Marin, în perioada februarie 2009-aprilie 2009, inculpaţii au efectuat activităţii de skimmming pe teritoriul Australiei, instalând la bancomate dispozitive destinate copierii datelor de pe cărţile de credit (guri de bancomat şi camere video miniaturale), au prelucrat datele astfel obţinute cu ajutorul unor programe informatice special create şi  le-au transmis liderului grupului, în vederea utilizării lor pentru efectuarea de operaţiuni frauduloase.

     Tot în  cursul anului 2009, inculpaţii HĂLĂNEI Petrel şi COVEI Iustin, în calitate de lideri, au iniţiat constituirea un nou grup infracţional organizat, în vederea desfăşurării unor activităţii de skimming,  racolându-i şi pe inculpaţii BÂRCĂ Dan-Mihail, SANDU Andrei, TRÎNCĂ Ionel-Marius, VĂTĂMĂNIŢĂ Eman,  TUŢĂ Ionuţ-Laurenţiu, DUMITRIU Sergiu-Nicuşor şi ŢÂŞTEA Mihai-Marian. Inculpaţii confecţionau echipamente destinate copierii datelor de pe carduri bancare, instalându-le pe ATM-uri,  în vederea copierii datelor şi  filmării PIN-urilor tastate de clienţii legitimi ai băncilor. Datele cardurilor compromise erau prelucrate şi scrise pe carduri blank, utilizate  în vederea efectuării retragerilor frauduloase de numerar de la ATM-uri de pe teritoriul României sau din străinătate.

     Gruparea a acţionat pe teritoriul Iordaniei, activitatea fiind coordonată către inculpatul CĂLIN Ionel şi teritoriul Ciprului, unde  activitatea era coordonată de inculpatul NICOLAE-DIRIVAN Florin.

     În cursul anului 2009, inculpaţii CĂLIN Ionel şi CĂLIN Nicu şi respectiv inculpaţii NICOLAE-DIRIVAN Florin şi ŞOŞA Alin-Andrei,  au constituit alte două  grupuri  infracţional organizate, acţionând pe teritoriul Iordaniei, respectiv al Ciprului, modul de operare fiind acelaşi.

Sursa foto: b1.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii