Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Căpitanu, Iulian Zană, Vasile Cristache şi Marius Ion, arestaţi preventiv

ro

23 Apr, 2015 16:40 3437 Marime text
Miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au efectuat 28 percheziţii domiciliare şi la societăţile comerciale unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, ocazie cu care au fost ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile şi computere.  
 
Au fost vizate 17 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniu prestărilor de servicii şi construcţiilor. Din primele cercetări a reieşit faptul că, cei în cauză ar fi cauzat un prejudiciu statului român de aproximativ 1.500.000 de euro.

În urma descinderilor, Vasile Căpitanu, Vasile Cristache, Iulian Zană şi Marius Ion au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Acuzaţiile aduse lui Vasile Căpitanu, Vasile Cristache, Iulian Zană şi Marius Ion

Potrivit anchetatorilor, în sarcina lui Vasile Căpitanu s-a reținut faptul că, în calitate de administrator al SC Venucart SRL, societate de tip fantomă, în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014, a emis cheltuieli fictive către mai multe societăţi de pe teritoriul naţional, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu TVA, sumă dedusă de către aceste din urmă societăţi.
 
Vasile Cristache este suspectat că, în calitate de administrator al SC Vasbac Auto SRL, societate de tip fantomă, în aceeaşi perioadă a emis cheltuieli fictive către mai multe societăţi de pe teritoriul naţional, producând astfel prejudicii importante în sarcina statului.
 
În sarcina inculpatului Iulian Zană, administrator la SC Zan Speed Logistic SRL, s-a reţinut faptul că, a înregistrat în mod fictiv mărfuri şi prestări de servicii de la societatea de tip fantomă Vasbac Auto SRL, ulterior în anul 2014 cesionând părţile sociale ale societăţii către o persoană cu o situaţie materială precară.
 
Anchetatorii mai arată că Marius Ion, administrator la SC Gama Pro Electric SRL, ar fi înregistrat în mod fictiv mărfuri şi prestări de servicii de la societăţiile de tip fantomă SC Vasbac Auto SRL şi SC Venucart SRL.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii