Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulia Badea-Gueritee, ziarist francez “Singura noastră armă este calmul, pasiunea pentru ceea ce facem”

ro

08 Jan, 2015 18:36 2369 Marime text
Iulia Badea Gueritee este ziarist al publicaţiei franceze Courrier International. Ziarista de origine română ne-a declarat că deşi situaţia este extraordinar de tensionată în zonă, nu poate rezista decât prin calm.

“Elicopterele brăzdează cerul Parisului. Se pare că cei doi sunt foarte aproape de Paris. Comuna unde s-ar afla este total închisă de poliţişti. Încă nu i-au prins. Ei revin la Paris pentru că ştiu că aici poliţiştii nu au libertate de mişcare. Ar ieşi un carnagiu”, ne-a declarat jurnalista din Franţa.
 
De asemenea, am întrebat-o pe Iulia Badea Gueritee cum rezistă într-o astfel de zi stresantă, tensionată, cu atentate în mai multe zone ale Parisului.
“Simplu. Procedând cum au făcut, în amiază mare, cu sânge rece, calculat, au vrut dea o lecţie. inducă frică. Singura noastră armă este calmul. Pasiunea pentru ceea ce facem. nu cedăm fricii.”, sunt cuvintele ziaristei.
 
Amintim că ieri, la sediul redacţiei Charlie Hebdo, din Paris, 12 oameni au murit după ce au fost împuşcaţi de doi bărbaţi care au intrat în sediul publicaţiei chiar în timpul şedinţei de redacţie.

Sursa foto: Iulia Badea Gueritee Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii