Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iubitul unei vedete a fost trimis în judecată

ro

21 Jul, 2015 12:20 842 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest în altă cauză, a omului de afaceri Ciprian Nistor, iubitul manechinului Laurette, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită. Procurorii spun că Nistor ar fi primit, în 19 februarie, de la o persoană (denunţător în cauză), suma de 30.000 de euro pentru a obţine date și informații dintr-un dosar penal aflat în instrumentarea D.I.I.C.O.T. care îl privea pe denunţător.
„În realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în zilele de 12 februarie 2015 şi 30 martie 2015, inculpatul Nistor Ciprian i-a înmânat inculpatului Comăneanu Constantin, ofițer de poliție judiciară, delegat să lucreze în cadrul D.I.I.C.O.T., suma totală de 10.000 de euro (de fiecare dată câte 5.000 de euro), sumă ce reprezenta recompensa pentru ajutorul acordat persoanei denunţătoare, în sensul oferirii, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, de date și informații dintr-un dosar penal aflat în instrumentarea D.I.I.C.O.T. care îl privea pe acesta din urmă și în care ofițerul de poliție fusese delegat pentru a efectua acte de urmărire penală, fiind depistaţi în flagrant la data de 30 martie 2015.
Anterior flagrantului, la data de 10 martie 2015, inculpatul Nistor Ciprian, a încheiat cu denunţătorul un contract comercial fictiv de prestare servicii IT, ulterior remiţându-i acestuia din urmă o factură în valoare de 220.000 euro, ce reprezenta, în fapt, o altă tranşă a sumei solicitate ca preţ al obţinerii de informaţii din acelaşi dosar penal”, se arată .
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.
Prezentul dosar a fost disjuns din cauza în care, la data de 26 iunie 2015, au fost trimiși în judecată inculpații Lucinschi Sergiu și Pricop Radu Petru, ginerele lui Traian Băsescu.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii